Història

“Si vols anar ràpid, camina sol;

però si vols arribar lluny, camina acompanyat”

Mediterranean Attitude

Els Inicis

Grup Ítaca és un concepte de negoci de restauració que s’inicia al 2012 de la mà de 4 joves emprenedors. Amb seu Manresa inicien la seva activitat obrin un petit local al centre d’aquesta població. Sota en concepte de Cerveseria Mediterrània s’escapen del clàssic Pub Irlandès amb un predomini de la fusta de pi i els colors clars i aposten clarament per la tecnologia amb la implementació d’un sistema d’autoservei de cervesa que els permet diferenciar-se de la resta de locals de la ciutat.

L’expansió

Ja des de l’inici de l’activitat veuen que el negoci funciona i que la gent s’apropia de la idea fàcilment. Això els fa pensar en no conformar-se en un local a Manresa i comencen a treballar en la línia de reproduir aquesta idea a diferents indrets.
Amb un període inicial d’expansió i desenvolupament del negoci (2013-2014) passen per obrir dos locals propis en ple centre de Manresa (al Kursaal) i també al Barri de Gràcia a Barcelona. Paral·lelament també obren un local franquiciat a Vic. Posteriorment a aquests fets, i amb l’evolució constant del concepte de negoci, decideixen deixar de banda la franquícia i aposten pels locals propis. Seguint aquesta línia, obren un nou local a Sabadell (finals del 2015).

La Diversificació

Amb el concepte de Cerveseria Mediterrània arrelat sobretot a Manresa, l’estiu del 2016 aposten, per recuperar una discoteca de la zona i obren les carpes de Villamartini. Després d’un any de consolidació dels diferents locals, al març del 2017 obren un nou local Ítaca al centre de Terrassa. També aquell mateix any i amb la incorporació al equip de un nou soci, s’inaugura Coco Village que ocupa la part d’hivern del complex Villamartini i també les festes This is Parties enfocades a un públic de 16 a 18 anys. Durant el 2018 hi ha un període de consolidació i explotació d’aquests locals i conceptes i ja no és fins a final de 2019 on s’incorpora al grup la discoteca SevenSeven ubicada al Polígon industrial dels Trullols, a les afores de Manresa.

L’actualitat

Els efectes de la pendèmia han provocat que els locals de Sabadell i Terrassa hagin deixat de formar part del Grup i que l’oferta s’hagi adaptat a les circumstàncies actuals.

D’aquesta manera el grup Ítaca aquest 2021 concentra la major part dels seus recursos a Manresa i rodalies on es va expandint horitzontalment introduint-se en diferents espais i amb diferents conceptes per poder cobrir les diferents franjes d’oci de la societat Manresana.

El nostre decàleg

  1. “No hi ha merma” (austeritat)
  2. No es parla malament de competència, proveïdors o companys (respecte)
  3. Cal mimar als nostres clients (vocació de servei)
  4. Cal crear i mantenir un bon ambient de treball (motivació)
  5. Cal saber aprendre de tota situació i de tothom (humilitat)
  6. Cal ser inconformista i crític amb el què fas i com ho fas (innovació)
  7. La cultura de l’esforç és l’únic camí (actitud)
  8. Cal tenir un tracte proper, proactiu i positiu amb tothom (empatia)
  9. Si no és bo per tu, no és bo pel client (exigència)
  10. Formes part d’una família que es preocupa pel teu creixement (orgull)